Pages

sâmbătă, 28 august 2010

Ziua de curatenie

“Let’s Do It, Romania!” :-/ face apel la populatia Romaniei ca in ziua de sambata 25 septembrie sa lase ce are de facut si sa iasa la curatenia generala care se va face in toata tara. Veti avea astfel ocazia sa va treziti devreme si sa mergeti in excursie prin cele mai mizerabile locuri din Romania, petrecandu-va ziua in praf si soarele dogoritor, aplecati, adunand tot felul de gunoaie aruncate de altii. Nu uitati sa va luati sticlele de apa cu voi si poate ceva protectie ca mergeti la padure si cine-stie cu ce voluntare va imprieteniti pe acolo. 
ziua de curatenie
Nu conteaza ca tot noi, romanii, suntem nesimtiti si lasam gunoaiele in urma dupa ce mergem la gratar, nu conteaza ca nimeni nu se ingrijeste si nu trece prin zonele astea de gratare sa imparta cateva amenzi ori macar sa puna niste panouri de avertisment, nu conteaza ca exista servicii de salubritate cu oameni platiti pentru munca asta. Ceea ce conteaza este ca intr-o zi putem sa mergem sa adunam dupa altii pentru ca peste cateva luni mizeria sa fie la loc.
Pe acest sistem, astept cu nerabdare lansarea unei noi campanii mai eficiente, cand in perioada gratarelor, se vor strange voluntari care sa stea ascunsi undeva pe drumul de iesire din padure, si sa ia in primire masinile celor care au plecat si au lasat gunoi in urma lor. Cum as vrea eu sa se desfasoare aceasta campanie: o echipa sub acoperire este si ea la gratar in zona in care sunt si ceilalti, spionandu-i.
Cand unii pleaca de la gratar si lasa mizerie in urma, unu din membrii echipei sub acoperire da telefon la voluntarii ascunsi care asteapta mascati avand bate, topoare, leviere etc. La telefon li se va spune: “Cielo rosu cu numarul xx”. Voluntarii iasa in drum si blocheaza calea masinii respective, spargand geamurile si scotand persoanele din masina pe care le vor lega de copaci. In timp ce unii fac zob masina respectiva, altii biciuiesc pe cei legati de copaci. Aceasta campanie cu sprijinul neoficial al Politiei Romane ar fi una care chiar ar avea succes fiindca sunt sigur ca s-ar strange foarte multi voluntari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu