Pages

sâmbătă, 28 august 2010

Oameni pe care ii urasc

Incep azi o lista cu oamenii pe care ii urasc. Defapt “urasc” este un cuvant puternic.. hai sa zicem doar ca nu imi plac ori ca nu ii suport. Cand zic oameni ma gandesc si la barbati si la femei. Deci, sa trecem la treaba:

Ia sa vad eu, ce oameni nu imi plac mie cel mai mult:

  • oamenii care isi dreg vocea cu un zgomot care ar acoperi si o impuscatura de calibru mare, riscand sa te lase surd
  • oamenii care desi nu sunt la tara strigand peste gard tot se cred acolo si vorbesc cu tine cu o voce groasa, galagioasa si primitiva asemeni urangutanilor din padure cu toate ca stau chiar in fata ta. Probabil vor sa fie siguri ca se fac auziti si se impun printre ceea ce considera ei, specimene asemenea lor. Normal, nu se gandesc ca unii dintre noi punem in primul plan calitatea vorbelor si nu ne intereseaza tonul pe care sunt spuse.
  • oamenii care isi mananca mancarea cu dumicatul. Trebuie sa fie cel mai urat lucru din lume sa stai la masa cu oamenii grotelor care isi savureaza mancarea cu degetele. Oamenii acestia imi intorc pur si simplu stomacul pe dos indiferent de ora, chiar si dimineata cand sunt odihnit daca ma pui la masa cu un neanderthal ce isi mananca ochiurile cu dumicatul ignorand furculita, mi se face rau si nu mai am pofta de mancare toata ziua.
  • oamenii care isi ling degetele dupa masa. Nu stiu de unde a pornit obiceiul asta, mai mult ca sigur de la un prostovan analfabet care nestiind sa isi exprime gratitudinea pentru masa delicioasa ce a consumat-o, s-a gandit sa imite un animal lingandu-si ghearele.
  • oamenii care se duc la magazin, cumpara trei paini si iau doua in maini si a treia o iau la subrat. Taranii de oras n-au fost niciodata o raritate dar un astfel de gest mi se pare nedrept pana si la nivel bisericos. Cum naiba sa tii painea la subrat? Chiar asa nu iti ajung ingredientele din fabrica si consideri ca e normal sa ii dai un iz de usturoi, de ceapa imputita? Sau daca e un strat de material textil acolo inseamna ca e in ordine..
  • oamenii care scuipa pe jos.. scuipa pe strada, scuipa in baruri, scuipa in restaurante, scuipa oriunde ca “daca imi veni ceva pe gat ce era sa fac??” Ce or manca frate oamenii astia de le vine pe gat? Nu pot sa imi dau seama.. cand vine timpul cinei ies pe drum cu un bat si prind un caine si il mananca cu blana cu tot? Cum se face ca celorlalti oameni nu le vine niciodata nimic pe gat.. eu unul chiar nu mi-amintesc sa imi fi venit ceva pe gat vreodata.
  • oamenii care considera ca trebuie sa inceapa o conversatie cu tine daca esti doar tu cu ei pentru cateva momente. Prin anumite imprejurari te nimeresti cu cate-un om din-asta pe care nu il cunosti, nu te cunoaste, nu ai nimic in comun.. si cum stai si astepti te trezesti ca intra in vorba cu tine silindu-te la un dialog foarte ciudat de dragul artei de a conversa.
  • oamenii care se uita la meciuri, indeosebi de fotbal, si pornesc subiecte de discutie pe tema asta.
  • oamenii care nu stiu sa vorbeasca cu tine altceva inafara de ce au facut cu femeile, ca s-a dus aseara cu una nu-stiu-unde, si a facut si a dres si pe urma nu-stiu-ce care ii aduce aminte de alta de mai demult cand a fost si a facut si tot zice si zice ca na, este intre barbati.. de parca m-ar interesa pe mine aventurile lui sau ar trebui sa ma minunez, sa renunt la intimitatea mea intervenind si eu cu aventurile mele avand un moment de sinceritate si deschidere larga care sa ne apropie, eventual razand unii de altii. Decat sa ma incurc in astfel de dialoguri mai bine ma duc tot inainte. Oamenii de genul asta ar trebui sa stie ca astfel de peripetii sunt apreciate de fetele proaste care asculta cu gura cascata si eventual spun si ele povestirile lor sau pun tot felul de intrebari pentru ca le f..te curiozitatea.
  • oamenii care urasc animale. Sunt unii printre noi cu care stai pe-afara si la un moment dat il auzi “uite o pisica! ia sa vezi ce o nimeresc cu piatra asta”. Pur si simplu no comment.
  • oamenii care fumeaza. Nu imi place sa stau in fum de tigare, ori sa ma duc la cineva in casa unde se fumeaza si miroase a scrumiera. Nu ca as fi cu nasul pe sus dar prefer sa trag in piept un aer curat, nu unul plin de fum. Cu fumatorii nu am vreo problema, tine de mintea si buzunarul lor daca doresc sa arda banii si sa isi faca rau pentru satisfactiile pe care le primesc cand trag din tigare. Atat sa nu ma oblige pe mine sa le trag fumurile pe nas. Normal ca atunci cand vad un fumator, vad un om slab la minte ca oricare om ce are vicii, vicii de care nu cred ca s-a apucat din prea multa intelepciune.
  • oamenii in varsta care se gudura pe langa fete tinere. Mi se face rau numai cand imi imaginez un barbat in varsta topaind in jurul unei fete ca un caine in calduri. Ati avut vreodata o astfel de priveliste? Este de-a dreptul groaznic, sau cand ii auzi cum flirteaza folosind limbajul ala invechit pe care l-au scos de la naftalina si care probabil facea furori pe timpul lor.. cred ca e unul dintre putinele lucruri, daca nu singurul, ce ma face sa imi dau ochii peste cap.
  • oamenii plini de ei, defapt cred ca nimeni nu ii place pe oamenii acestia. Accept idea ca trebuie sa ai o parere buna despre tine si toate alea dar tine-o pentru tine, nu iti flutura basinile prin fata noastra, a celorlalti. Miroaseti-le singur.
  • oamenii care arata un respect amplificat pentru altii care au o titulatura de doctor de exemplu. Sunt oameni care cand aud “doctor” se schimba la fata, de parca n-ar fi un simplu om ca tot celalti doar ca e specializat intr-un anumit domeniu. Asa cum “doctorul” a invatat cartile alea de anatomie asa si “inginerul” a invatat cartile de fizica, “profesorul” a invatat cartile materiei pe care o preda, tu ai invatat cartile profesiei tale etc etc. Nu este nicio diferenta intre toti oamenii acestia, nu e unul mai presus decat altul, toti suntem oameni iar faptul ca unii stiu mai multe in anumite domenii decat altii nu ii pune cu nimic mai presus. Asa cum tu nu stii ce stie el se prea poate ca nici el sa nu stie tot ce stii tu asa ca nu te feri sa il privesti de la umar la umar.
  • oamenii care desi locuiesc la oras tin televizorul pe Taraf toata ziua sa cante in timp ce isi fac treburile prin casa iar seara cand se linistesc dau pe Otv sa vada ce noutati mai sunt.
  • oamenii care poarta bijuterii groase, exagerate indiferent de materialul din care sunt create. Inteleg bijuteriile discrete insa cele mari puse sa iasa in evidenta spune multe despre personalitatea celui care le poarta.
  • oamenii care rad zgomotos, cu gura pana la urechi.. eventual se mai si lasa pe spate si fac in toate felurile cand rad. Nu stiu daca ati vazut, defapt e imposibil sa nu fi vazut oameni care rad aplecandu-se inainte si inapoi, batand cu piciorul in pamant, razmandu-se de perete si asa mai departe.
  • oamenii care se imbata, indiferent ca fac urat sau sunt ca si fratii tai. Nu imi face placere sa discut cu un om beat iar simpla lui priveliste imi provoaca greata.
  • oamenii care injura excesiv sau care injura atunci cand nu este cazul. Apreciez in schimb oamenii care decat sa injure mai bine dau un pumn.
  • baietii veseli care se pupa pe obraz. Daca se iubesc atat de mult sa isi ia direct limba in gura, sa nu se mai ascunda, cu asta nu am nimic impotriva.
  • oamenii care rad citind astea de mai sus, spunand “ia uite-l si pe asta”. Felicitari, aveti minte cat o tiuga seaca si tineti capul pe umeri ca sa nu va ploua in gat!
oameni pe care ii urasc

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu