Pages

sâmbătă, 28 august 2010

A murit de 12 ori!

Pensionara Edith Manning are mai multe vieţi decat o pisică: femeia a murit şi a fost resuscitată de 12 ori. Britanica in varstă de 87 de ani a fost readusă la viaţă de opt ori de medici, de trei ori de angajaţii serviciilor medicale de urgenţă şi incă o dată de un angajat al unui centru comunitar. Numeroase “vizite” in anticamera morţii se datorează unor probleme la inimă.
Edith Manning este hotărâtă să trăiască cel puţin până la 100 de ani, pentru a primi o scrisoare pe care regina Marii Britanii o trimite celor care au implinit un secol de viaţă. “Trebuie să trăiesc cel puţin până la 104 ani ca să imi petrec trei ani arătând tuturor telegrama trimisă de regină”, le-a declarat pensionara jurnaliştilor de la cotidianul britanic “Daily Mail”.
Edith se poate lăuda cu o familie mare: are cinci copii, 11 nepoţi şi 17 strănepoţi care au fost alături de ea. Femeia a intrat in moarte clinică de 12 ori in ultimele 18 luni. Problemele ei sunt create de o afecţiune la ventriculul stang al inimii. A avut primul atac de cord in urmă cu trei ani şi a “murit” in ambulanţă, in drum spre spital, dar a fost resuscitată de medici.
Familia insă a tras cea mai mare spaimă in luna ianuarie a acestui an, cand Edith a fost internată in stare gravă la secţia de terapie intensivă. Doctorii au chemat familia la capătaiul ei, crezand că va muri. “Doctorii credeau că nu va supravieţui. Ne-au spus că le pare rău, dar că nu mai e nimic de făcut”, povesteşte fiica ei, Su Hill, in varstă de 58 de ani. O oră mai tarziu, şi-a revenit.
După acel episod, bătrana a mai suferit o operaţie pentru fixarea unui os rupt de la şold şi a mai intrat o dată in moarte clinică, dar a fost salvată de medici. “Mama glumeşte şi spune tuturor că, probabil, a dormit in toate paturile spitalului din Weston, pentru că a fost internată atat de des”, a mai spus fiica bătranei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu