Pages

sâmbătă, 28 august 2010

Hi5 – Nume pe mijloc

Hi5-ul are acum un nou trend, numele de la profil pe mijloc. Inainte, cand se introduceau coduri in profile, toata lumea avea numele pe mijloc (centru)  sau in dreapta. Apoi a urmat o perioada cand utilizatorii si-au luat gandul de la centrarea numelui, fiindca hi5 ofticat de stricarea paginilor si stergerea reclamelor de pe propriul site a interzis introducerea codurilor in profile. Apoi cineva a facut o descoperire uluitoare care i-a facut invidiosi pe multi. Cand isi tot baga semne la nume incercand sa vada care se potriveste mai bine, a zis sa lase spatiu inainte de nume si sa salveze profilul, sa vada ce se intampla. Adevarul este ca acum ceva timp, daca lasai spatii goale inaintea numelui, dupa ce salvai profilul numele revenea la pozitia initiala, spatiile dinaintea lui fiind sterse automat.

Acum spatiile dinaintea numelui nu se sterg automat si imping numele spre centrul profilului, avand astfel posibilitatea de a centra numele lasand un anumit numar de locuri libere inaintea lui. Practic este ca si cum ai scrie ceva in Word si in loc sa il selectezi si sa apesi butonul “Center” tu dai space inaintea lui pana se duce pe mijlocul paginii.
O alta metoda de a centra numele este de a face un skin (aspect pentru profil). Despre cum se face un skin am scris in pagina de Hi5 Skins-Layouts, dar ceea ce nu am scris acolo, fiindca m-am gandit ca o sa va dea in gand, este ca puteti ascunde numele vostru si sa scrieti un altul sau orice altceva in locul lui.
Cand faceti skin si aveti acolo de incarcat imaginea din spatele numelui, voi editati acea imagine cu numele vostru si eventual vizualizarile pe centru. Sau puteti scrie orice altceva vreti pe ea atata timp cat lasati in partea stanga un loc liber cat numele si vizualizarile voastre reale. De asemenea trebuie sa fie o singura culoare sau o culoare sa fie predominanta in zona din stanga.
Incarcati imaginea astfel editata in generatorul acela de skinuri de pe Hi5 si la culoarea textului din zona respectiva, adica cea a numelui, setati sa fie exact aceeasi culoare ca si imaginea fundal. Avand aceeasi culoare, numele nu se va mai vedea si vor ramane doar ce ai scris tu pe imaginea din spate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu